Ce modificari aduce Facebook

Ce modificari aduce Facebook

Ieri a inceput conferinta anuala a dezvoltatorilor de aplicatii Facebook, F8. Iata cateva dintre cele mai importante anunturi facute in prima zi a editiei de anul acesta.

“Clear history”

Userii vor avea posibilitatea de a sterge datele pe care Facebook le-a colectat despre ei prin intermediul site-urilor si aplicatiilor care livreaza ad-uri si vor putea dezactiva optiunea de colectare a datelor.

M translations

 

Aplicatia messenger va fi simplificata prin eliminarea tab-urilor de jocuri si camera foto din partea de jos  si va avea functia de traducere a textului.

Facedate

Utilizatorii vor putea crea un profil de dating care nu va fi vizibil prietenilor din retea si vor putea cauta grupuri si evenimente in cadrul carora sa cunoasca potentiali parteneri. Conversatiile, bazate doar pe text, nu se vor desfasura in Messenger ci va exista un inbox dedicat acestei functii.

Realitate virtuala

Ochelarii VR Oculus Go vor fi disponibili in 23 de tari. Acestia sunt compatibili cu peste 1000 aplicatii. In plus, se anunta un parteneriat cu Hasbro pentru a crea o colectie de VR board games.

World effects

Colectia AR Camera Effects va fi disponibila in Instagram si Facebook Messenger. Optiunea, similara cu Snapchat World Lenses, va permite adaugarea obiectelor 3D in fotografii. Aceste tool-uri vor fi disponibile si pentru companii. Nike, Asus, Sephora si Kia sunt printre primii care au anuntat ca vor folosi functia pentru a-si prezenta produsele.

Stories

Atat Facebook cat si Instagram vor putea incorpora in Stories  poze si video-uri din alte aplicatii precum Spotify, SoundCloud si GoPro.

WhatsApp

Si Whatsapp va beneficia de noi optiuni precum Group video calls si stickere. Companiile vor putea interactiona cu utilizatorii platformei prin intermediul WhatsApp Business.

Instagram

Sectiunea explore va beneficia de filtre de sortare iar video chaturile vor fi disponibile si in cadrul aceste aplicatii. Un nou filtru de protective bullying va fi de asemenea disponibil.

 

surse: techcrunch.com, techradar.com, digitaltrends.com

 

No Comments

Post a comment

*

code